


Професионални услуги за бизнес с храни
Предлагаме цялостни решения и индивидуални услуги за хора и фирми, които искат да развият или регистрират дейност в областта на търговията, производството и обработката на храни. Изготвяме необходимата документация съобразно нормативните изисквания, консултираме на място или онлайн и съдействаме при регистрацията в Областните дирекции по безопасност на храните.

Изготвяне на цялостна документация съобразно нормативните изисквания за храните

Подаване на преписки за регистрации

Подаване на преписки за регистрации в Областните дирекции по безопасност на храните.

Системи за самоконтрол за следните обекти за търговия с храни:
- Магазини за търговия с храни (без приготвяне на храни)
- Павилиони за търговия с храни
- Кафенета (без приготвяне на сандвичи и фреш)
- Барове (без приготвяне на храни и фреш)
- Сергии за търговия с храни
- Автомати за храни
- Щандове за търговия с храни
- Кафе-сладкарница (с предлагане на сладкарски изделия, които не се приготвят в обекта)

Изготвяне на НАССР системи и системи за самоконтрол за следните обекти за търговия и обработка на храни:
- Ресторант – класически, специализиран, за национална кухня и други
- Бистро
- Бирария
- Кафе- аперитив
- Кафе-сладкарница
- Снек-бар
- Кафенета и барове с приготвяне на сандвичи и напитки от плодове
- Бюфети, павилиони, каравани
- Кулинарни магазини
- Магазини с топла точка
- Подвижни обекти каравана, кемпер и други
- Щандове с приготвяне на храни
- Барове с приготвяне на храни

Изготвяне на НАССР система, система за самоконтрол, мониторингова програма, технологична документация, технологични карти, контролни карти, чек листи
процедура за акриламид (при необходимост), план за управление на СЖП отпадъци
(при необходимост) за следните обекти за производство на храни, които се предлагат само в обекта или се дистрибутират храни до други обекти:
- Пекарна
- Фурна за хляб и тестени изделия
- Баничарница
- Сладкарски цех
- Сладкарска работилница
- Кафе-сладкарница с производство и реализация на сладкарски изделия на място
- Обект за производство на кулинарни изделия
- Обекти за производство на млечни продукти (сирена, кисело мляко, масло)
- Обект за производство на Тофу (продукт от соя, който имитира сирене)
- 3.8 Обект за производство на паста (макаронени изделия)
- Обект за производство на плодови консерви, нектари и сокове
- Обект за производство на зеленчукови консерви
- Обект за производство на ГХИ (масло без лактоза)
- Обекти за производство на шоколад и захарни изделия
- Обекти за производство на екструдирани храни
- Обект за обработка (филтриране, центрофугиране и т.н.) на пчелен мед
- Обект за производство на продукти от изсушени плодове
- Обект за обработка (филтриране, центрофугиране и т.н.) на пчелен мед
- Обект за производство на растителни мазнини
- Обект за изсушаване на плодове, зеленчуци и подправки
- Пивоварна
- Комбинирани производства (производство на различни видове продукти)

Култура на безопасност на храните
1. Операторите на предприятията за храни установяват и спазват подходяща култура на безопасност на храните и представят доказателства за това, като изпълняват следните изисквания:
а) ангажимент на ръководството — съгласно точка 2 — и на целия персонал за безопасно производство и разпространение на храни;
б) водеща роля по отношение на производството на безопасни храни и ангажимента на целия персонал за практиките за безопасност на храните;
в) осведоменост на целия персонал на предприятието за опасностите, свързани с безопасността на храните, и за значението на безопасността и хигиената на храните;
г) открита и ясна комуникация между всички служители на предприятието, в рамките на дадена дейност и между последователни дейности, включително споделяне на отклоненията и очакванията;
д) наличие на достатъчно ресурси за гарантиране на безопасно и хигиенна обработка на храните.
Имате въпроси?
Може би ние имаме отговорите. Сържи се с нас и ние ще ти помогнем.